Info

Du kan søge kommunen om lån til beboerindskud, hvis du flytter i en almen bolig. Det er et krav, at boligen er opført og taget i brug efter den 1. april 1964.

Flytter du til en anden kommune, skal du søge beboerindskudslån i din nye kommune.

Der kan ydes lån til både lejligheder og enkeltværelser. Du kan ikke søge om lån, hvis du flytter i en almen ungdomsbolig uden selvstændigt køkken.

Kommunen skal som hovedregel yde lån – såkaldt ’pligtlån’ – hvis din husstands indkomst ligger under en bestemt grænse:
  • Hvis du flytter i en lejlighed: Din husstands samlede indkomst ved indflytning må ikke overstige 268.556 kr. (2023) om året. Hvis der er børn i din husstand, forhøjes dette beløb med 47.100 kr. (2023) for hvert barn til og med fire børn.

  • Hvis du flytter i et enkeltværelse: Din husstands samlede indkomst ved indflytningen må ikke overstige 181.931 kr. (2023) om året. Hvis der er børn i din husstand, forhøjes dette beløb med 47.100 kr. (2023) for hvert barn til og med fire børn.

Ud over almene boliger kan der ydes lån til nogle nærmere bestemte boligtyper til ældre og handicappede. Der er endvidere en række særlige regler for bl.a. flygtninge og for unge uddannelsessøgende i almene boliger, der bor i en fælles lejlighed. Kontakt kommunen, hvis du vil vide mere om lån til beboerindskud.

Du kan finde yderligere information på borger.dk (nyt vindue).

Lån eller garanti for lån til beboerindskud bliver bevilget efter lov om individuel boligstøtte.

Bilag

Du skal have disse dokumenter klar i digital form (alle medlemmer i husstanden)
  • Dokumentation for økonomiske forhold
  • Dokumentation for boligoplysninger - ét af disse dokumenter:
    • Attestation fra boligforening
    • Kopi af lejekontrakt
    • Kopi af boligtilbud